Uskoontulon ABC

Oletko etsikkoajassa?

Onko elämässäsi tapahtunut jotakin, josta kenties olet hämmästynyt? Aikaisemmin ei sinua juurikaan kiinnostanut uskonasiat, mutta nyt saatat huomata, että kuuntelet hengellistä radio-ohjelmaa aivan "eri korvalla" kuin ennen, tai löydät itsesi lukemassa hengellistä lehteä tai kirjaa. Olet löytänyt itsesi jopa avoimen raamattusi äärellä. Huomaat myös miten helposti työkavereiden tai ystäviesi kanssa keskustelut menevätkään syvällisiin asioihin. Hämmästyt, kun juuri sinä olet henkilö, joka johdattelee keskustelun uskonasioihin. Haluat näin tunnustella maaperää, selvittääksesi mieltä työtoverisi on uskonasioista. ¨

Jos tunnistat itsesi edellisestä kuvauksesta, niin saatat olla niin sanotussa etsikkoajassa. Käyttäytymisesi on aivan normaalia. Lukemattomat ihmiset ovat käyneet saman tien ollessaan etsikkoajassa, oman elämänsä risteysasemalla. Sinä voit kääntyä jonkun elävässä uskossa olevan pastorin puoleen joka johdattaa sinut uskontielle. Voit yhtä hyvin myös uskoutua jollekin muulle henkilölle, kuin niin sanotulle ammattiauttajalle. Kriteerinä henkilövalinnalle on, että sielunhoitajasi on itse kokenut uskoontulon ja elää tunnustavan uskovan elämää myös arjen keskellä. "Eihän sokea voi sokeaa taluttaa", pätee näissäkin asioissa. Muista, että uskonnollisuus ei voi ketään pelastaa, vaan ainoastaan elävä usko Jeesukseen Kristukseen.

Edellä mainittu kuvaus on vain yksi esimerkki siitä, miten Jumala vetää puoleensa. Jokaisella henkilöllä on oma kokemuksensa asiasta. Voit myös tehdä uskonratkaisun aivan yksin. Helpottaaksesi ratkaisuasi tässä sinulle uskoontulon "aakkoset":

A. Tunnustat tarvitsevasi Jeesusta

 Kukaan ei tule Taivaallisen Isän luo muutoin kuin Jeesuksen kautta. Hän kuoli sovittaakseen syntimme. Hän nousi kuolleista ja elää aina ollakseen kaikkien ihmisten ja juuri Sinun Vapahtajasi.

 B. Tunnustat rikkomuksesi Jumalalle

 Jokainen ihminen on rikkonut Jumalan tahdon ja elää erossa Hänestä. Jeesukseen uskova voi tunnustaa virheensä, sillä Jeesus on syntisten ystävä. Jos et löydä itse sanoja niin voit rukoilla seuraavin sanoin: “Taivaallinen Isä. Tiedän, että olen rikkonut Sinua vastaan ja poikennut Sinun tahdostasi. Uskon, että Jeesus on kuollut minun puolestani ja että Hän sovitti minun syntini. Tahdon antaa koko elämäni Hänelle ja kääntyä Hänen avullaan synneistäni. Jeesus on tästä lähtien minun Herrani ja Vapahtajani. Aamen.”

 C. Jokainen, joka Uskoo Jeesukseen, saa synnit anteeksi

 Uskoontulo ei ole tunteen, vaan uskon asia. Sinulla on lupa ja etuoikeus tunnustaa uskosi. Raamattu sanoo: “Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt Hänet kuolleista, olet pelastuva.”

 D. Tutustu Raamattuun ja toisiin uskoviin

 Lue Raamattua ja opettele henkilökohtaisesti tuntemaan millainen Jeesus todella on ja mitä raamattu Hänestä sanoo. Etsi ystäviä, joiden kanssa voit jakaa löytösi. Sinulle ja hengelliselle elämällesi on hyväksi, että löydät hengellisen kodin, seurakunnan itsellesi, jossa voit kasvaa ja vahvistua. Tämä on myös Jumalan tahto. On olemassa monia eri mielipiteitä ja näkemyksiä seurakunnista ja niiden opetuksista, mutta paras tapa on tutkia asiat omasta Raamatustasi.

OTA YHTEYTTÄ

Jos haluat tehdä henkilökohtaisen uskonratkaisun ja toivot yhteydenottoa, niin lähetä siitä tieto meille. Täytä alla olevat kentät, niin otamme sinuun yhteyttä