Iltalampun musiikki

Iltalamppu on alusta alkaen tunnettu hyvästä hengellisestä musiikistaan. Harvoin soittamastamme musiikista olemme saaneet kielteistä palautetta. Päin vastoin, siitä on pidetty ja monia se on koskettanut. Kiitosta on tullut myös siitä, että soitamme vain kotimaista musiikkia. 

Myös vanhempaa...

Yksi Iltalampun erityispiirteistä on, että sieltä kuulee myös vanhempaa hengellistä musiikkia. Sellaista jota ei välttämättä soiteta  muulla radiokanavalla. Entisajan laulujen sanoma on on erityisen vahvasisältöinen. Niissä on sitä jotakin, mikä valitettavasti monesta nykyajan laulusta puuttuu. Soittaessamme vanhempaa musiikkia haluamme myös kunnioitaa niitä hengellisen musiikin uranuurtajia, jotka olivat äänitteiden muodossa tuomassa kaiken kansan tietoisuuteen hengellisen musiikin.

Mikä tekee musiikista hengellisen?

Se on kysymys, johon Iltalampussakin olemme saaneet haastateltavilta monenlaisia vastauksia. Vastauksien "metsästys" jatkuu edelleen.

Ei hengellistä...

Iltalampussa kuultava musiikki on pääsääntöisesti hengellistä. Poikkeuksen tekee eri asiayhteyksiin sopiva, ei hengellinen, ns. sekulaarimusiikki. Sillä saadaan luontevasti jatkettua erilaisiin teemoihin liittyviä asiakokonaisuuksia. Sekulaarimusiikin joukossa on paljon lauluja, joissa sanoma viittaa hengelliseen lauluun, ilman hengellistä sanastoa. Monissa tämän kaltaisissa lauluissa teksti kertoo ihmiselmän monivivahteisuudesta paljon rikkaammin kuin monet hengelliset laulut.

Sinäkin voit osallistua ohjelman tekoon soittamalla suoriin lähetyksiin. Ohjelmaosioita joihin voit soittaa, ovat muun muassa:

HENGELLISEN TOIVEMUSIIKIN OSUUDET:

Mielimusiikkisi voit toivoa seuraavanlaisesti.

  • LAULU  ESITTÄJÄN MUKAAN.
  • LAULUN MUKAAN. 
  • NUMERON MUKAAN. Voit valita myös levystön numeroinnin perusteella.