Noormarkku 28.1.2007

YHTEISKRISILLINEN ILTALAMPPU-TAPAHTUMA NOORMARKUN KIRKOSSA

Missio Iltalamppu järjesti yhdessä Noormarkun seurkunnan kanssa yhteiskristillisen Missio Iltalamppu-tapahtuman Noormarkun kirkossa 28.1.2007. Kirpeästä pakkassäästä huolimatta kirkkoon oli saapunut runsaasti kuulijoita. Väkeä oli saapunut muun muassa Noormarkusta, Pomarkusta, Ulvilasta, Porista, Kokemäeltä, Kankaanpäästä ja Harjavallasta.

Vierailevana puhujan ollut Vesa Rasta palveli "sanassa" ja rukouspalvelussa. Puheenvuoron käytti myös Noormarkun kirkkoherra Kari Penttinen. Tilaisuuden juontaja Taisto Laakso haastatteli Unto Heliniä, joka kertoi miten hän tuli uskoon olleessaan Noormarkun seurakunnan nuorisotyönohjaajana ja diakonina. Musiikki täydensi voimakkaalla tavalla illan julistettua sanaa ja siitä vastasivat lauluryhmä jonka "ytimen" muodostivat Penttisen perhe. Nuori perheenäiti Asta (Penttisen tytär) välitti yksinlauluissaan evankeliumin ilosanomaa. Laulujen yllä oli selkeä Hengen voitelu joka teki tehtävänsä kuulijoiden sydämissä.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että tilaisuuden yllä oli Pyhän Hengen vapaus ja avoimuus. Raamatussa sanotaan, että taivaan enkelit iloitsevat yhdestäkin syntisestä, joka maan päällä tekee parannuksen, tämä toteutui myös Noormarkussa. Ilta kannatti järjestää. Lopussa olevaan rukouspalveluun osallistui kymmenittäin ihmisiä. Iltalampun tapaan ilta päättyi vapaaseen yhdessäoloon kahvikupin ääressä. Kahvit tarjosi Noormarkun seurakunta.

Kiitokset Noormarkun seurakunnalle ja Kari Penttiselle yhteistyöstä. Kiitokset myös Vesa Rastalle sekä laulajille ja säestäjille. Jos Jumala suo, niin Iltalamppu syttyy jälleen Noormarkussa vuoden kuluttua.

Noormarkun jyhkeässä kivikirkossa kaikui evankeliumi sanoin ja sävelin
Isojoen kirkkoherra Vesa Rasta lauloi ja puhui tapahtumassa
Noormarkun kirkkoherra Kari Penttinen ei ole vain pelkästään puhuja vaan myös hyvä laulaja