Voimakas kokemukseni David Wilkersonin seminaarissa

Sosiaalisessa mediassa Facebookissa Timo Aro-heinilältä kysyin 2.11.2015, muistaako hän tapaamistamme aikoinaan Helsingin messukeskuksessa David Wilkersonin seminaarissa 2000-luvun alussa, jossa kävin rankat sisäiset taistelut palvelutyöni jatkamisesta. Kun aloin muistelemaan kyseistä tapahtumaa, tuli siitä niin pitkä, joten päätin jakaa sen tällä foorumilla ja toiseksi ajattelin, että kokemuksestani voisi olla apua jollekin vastaavassa tilanteessa olevalle. Tässä vastaukseni Timo Aro-heinilälle sosiaaliseen mediaan:

Olin tehnyt vuosikausia Iltalamppu-työtä, radio-ohjelmia ja tapahtumia joiden talous toimii täysin vapaaehtoisten lahjoitusten turvin. Iltalampun tulevaisuus talouden suhteen näytti niin toivottomalta että päätin lopettaa Iltalamppu-toiminnan ja siirtyä takaisin liike-elämän palvelukseen. Suunnittelin, että viimeisen tapahtuman pitäisimme yhteistyössä Loimaan luterilaisen seurakunnan kanssa joka oli sovittu kesän kynnykselle Kanta-Loimaan seurakuntatalolle. Liikuttuneena kerroin salintäyteiselle väelle, että todennäköisesti tämä on viimeinen Iltalamppu-tapahtuma jos Jumala ei voimallisesti vaikuta lahjoitusten lisääntymiseen Missio Iltalamppu ry:lle.

Kerroin, että suunnitelma koskee myös Iltalamppu radio-ohjelmia. Oli sanoin kuvaamattoman raastavaa ilmoittaa asia siinä tilanteessa kun työ oli juuri hedelmällisessä vaiheessa, ohjelmilla runsaasti kuuntelijoita ja salit täyttyivät Iltalamppu-tapahtumissa. Tuskaani lisäsi myös se, että monet tulivat tilaisuuden jälkeen itkien pyytämään, etten lopettaisi Iltalamppu-ohjelmia. Loimaalta vaimoni kanssa ajettiin suoraan Helsingin messukeskukseen evankeliumin työssä oleville suunnattuun David Wilkersonin seminaariin. Hotellihuoneessa polvillamme itkimme ja rukoilimme,  pyytäen Jumalalta selvää merkkiä tähän epävarmuuteen. Olin pakahtua sisäiseen tuskaani.

Messukeskuksessa eräässä tilaisuudessa David Wilkerson puhui meille evankeliumin työn tekijöille. En voinut kuin itkeä. Jumalan Henki oli niin voimakkaasti läsnä, että oli vähällä, etten lähtenyt pois kun pelkäsin purskahtavani ääneen itkemään. Wilkerson sanoi puheensa lopussa, että täällä on muutamia, jotka ovat jo päättäneet lopettaa palvelutehtävänsä. Puheensa jälkeen hän kielsi valokuvaamasta tilaisuudessa ja muodostamaan neljän hengen rukousryhmiä. Siinä rukoilimme, mutta en vieläkään saanut sisäistä varmuutta suunnitelmalleni lopettaa Iltalamppu-ohjelmat, sekä tapahtumat. 

Tilaisuuksien väliajalla olimme messukeskuksen pitkässä kahvijonossa, Timo Aro-heinilä edessäni. Keskustelimme niitä näitä. Purin Timolle sisäistä painettani aikomukseni lopettaa kutsumustyöni johon Timo sanoi sanat, joita en unohda niin kauan kuin muistini pelaa: ”Näky pitää olla suurempi kuin mahdollisuudet, muuten Jumalaa ei aina tarvittaisikaan”.

Menimme eri pöytiin ja nautin kahvini Israelissa asuvan Kaarlo Syvännön seurassa, keskustellen Israelin asioista. Tein myös kahvin jälkeen hänestä haastattelun Iltalamppu-ohjelmaan.  Tapahtuman päätyttyä lähdimme kotiin, sydämessäni edelleen tuo jäytävä epävarmuus Iltalamppu-työn jatkosta. Matkalla tuli voimakkaasti mieleeni sanat, jotka Timo Aro-heinilä kahvijonossa sanoi.  Kerroin vaimolleni keskustelun Timon kanssa. Toistin useaan kertaan tuota profetaaliseksi kokemaani ajatusta, jonka Timo mainitsi, kunnes sanoin vaimolleni, että asia on juuri niin, kuten Timo sanoi; näky pitää olla suurempi kuin mahdollisuudet, muuten Jumalaa ei aina tarvittaisikaan.

Silloin Jumala alkoi luomaan sydämeeni uutta uskoa tulevaisuuteen ja Iltalamppu-työhön ja se vahvistui myöhemmin kun kolme henkilöä otti palvelutyöhöhöni liittyen yhteyttä. Kaksi heistä kävi kodissamme. Koimme vaimoni kanssa koko tapahtumaketjun Jumalan puheeksi, jonka seurauksena, sekä vaimoni rohkaisemana, halusin jatkaa edelleen evankeliumin työssä omalla peltopalstallani.

Kiitos Timo Aro-heinilä, Jumalan mies! Hän käytti David Wilkersonia, sinua ja näitä kolmea henkilöä epäuskoisen jukuripään kohdalla! Nuo lausumasi sanat kohdallani on useaan kertaan koeteltu. Edelleen sytytän Iltalampun Iskelmä Satakunnan taajuuksilla joka sunnuntai klo 17 - 20. Suorat lähetykset olen toimittanut 1.3.2015 alkaen Iltalampun omasta studiosta Eurajoelta Iskelmä Satakunnan taajuuksille, sekä netin kautta maailmanlaajuisesti. Radio-ohjelmien lisäksi Iltalampun äärellä tapahtumia pidetään eri puolilla radion kuuluvuusaluetta. Vaikka kutsu on koeteltu, niin koen, että tämä on ollut Jumalan ihmettä alusta tähän päivään asti. Jumala on ollut uskollinen. Kiitos Hänelle!