Ajatuksissa - Taisto Tapio

Samaan aikaan

Samaan aikaan kun  Suomi-nimisen hyvinvointivaltion markettejen kassajonoissa ylipursuavien ostoskärryjen työntäjä lukee iltapäivälehtien yliampuvia lööppejä  Päivi Räsäsen puheista, niin maailman toisella kolkalla syyrialaiset yrittävät sinnitellä jo kolmatta kesää kaaoksen keskellä.

Samaan aikaan kun Suomen media jauhaa tyhjänpäiväistä  uutisointia usean tuhannen ihmisen eroamisesta kansankirkosta, Syyrian sisällissodassa ilmoitetaan kuolleen jo yli  90 000 ihmistä.

Samaan aikaan kun Suomen luterilainen kirkko natisee liitoksissaan ”keittää useat suurvallat soppaansa  Syyriassa.  

Samaan aikaan kun Suomen  luterilaisen kirkon johto yrittää pestä kätensä Räsäsen kannanotoista, Venäjä aseistaa Syyrian hallintoa.

Samaan aikaan kun Suomen luterilainen kirkko miettii suhtautumistaan kirkon konservatiiveihin, Yhdysvallat miettii strategiaansa Syyrian sisällissotaan.

Samaan aikaan kun Räsästä yritetään kammeta pois kirkkoministerin tehtävistä, Israel vahvistaa asemiaan Syyrian rajalla.

Samaan aikaan kun Suomen luterilainen  kirkko on syvässä kriisissä, koetaan myös YK:n olevan pahasti halvaantunut suhteessa Syyrian sekä myös muihin maailman kriiseihin.

Samaan aikaan kun Suomi elää ennennäkemättömässä hengellisessä pimeydessä, Euroopan unioni kiistelee aseiden viennistä Syyrian sodan osapuolille.

Samaan aikaan kun Suomessa ihmetellään kristillisten arvojen polkemista ja pakoa kansankirkosta, unohdetaan raamatun ennustus:   Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan haalivat itselleen opettajia korvasyyhyynsä.” (2.Tim.4:3)

Samaan aikaan kun näemme ympärillä olevan hengellisen pimeyden, meidän jokaisen on syytä mennä puhdistuslähteelle: ”Mutta häntä haavoitettiin meidän rikkomustemme tähden, runneltiin meidän pahojen tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällään, että meillä olisi rauha, ja hänen haavojensa kautta meidät on parannettu. (Jes. 53:5)

 

Lopuksi: Saamaan aikaan kun täällä pohjan perukoilla ihmettelemme Suomessa toimivien kristillisten seurakuntien ja ryhmien asemaa ja vaikutusvaltaa, niin on hyvä katsoa minkälainen joukko heitä on maailmanlaajuisesti:

Evankelisluterilaisia n. 80 milj.

Metodistit n. 70 milj.

Adventistit n. 12 milj.

Pelastusarmeija n. 1 milj.

Vaapaakirkko n. 10 milj.

Klassiset helluntailaiset n.  90 milj.

Helluntailais-karismaattiset yht. n. 600 milj.

 

Kirjoittaja: Taisto Laakso, mediaevankelista