Huittinen 12.2.2006

Koko perheen musiikillinen ILTALAMPPU-TAPAHTUMA Huittisten Risto Ryti-salissa 12.2.2006.

Kaksiosaista tapahtumaa eri puolilta kuuluvuusaluetta tuli seuraamaan noin 500 henkeä. Suurin osa yleisöstä nosti kätensä kun kysyttiin kuinka moni on kuunnellut Iltalamppu-ohjelmia. Se kertoo siitä, että Iltalamppu-radio-ohjelmien suosio myös Huittisten seudulla on myös säilynyt vahvana. Risto Ryti-salin tapahtuma oli ainutlaatuinen, sillä illan musiikkivieraat: King´s Kids Ilonkyljäjät, Matias ja Julius Koskinen ja Saila Seurujärvi trio esiintyivät ensimäistä kertaa yhdessä. Taisto Laakso toivotti yleisön tervetulleeksi ja alkurukouksen piti Iltalampun "Veikon vartista" tuttu Veikko Kokkonen.

Ensimmäisen osan alku ja loppujuonnosta vastasi Satu Salo, Iltalampun lasten ja varhaisnuorten ohjelmaosuus Majakasta. Matiaksen ja Juliuksen äiti, Marjaana Koskinen juonsi poikiensa lauluosuuden. Ilonkylvät esittivät värikkäästi ja koskettavasti koreografioita Jippii-lauluihin.

Kahvitauon jälkeen, toisessa osuudessa Saila Seurujärvi kertoi trion lauluista, sekä toi terveisiä Kittilästä. Taisto Laakso päätti tapahtuman lyhyeen puheeseen ja rukoukseen. Hän kertoi, että tämä ilta ja salintäytenen yleisö on täyttymys sisäiselle kehoitukselle, joka "yllytti" häntä vuokraamaan Huittisten Risto Ryti-salin Iltalamppu-tapahtumaa varten.

Tapahtuman kahvitauolla Taisto "vihjasi" mukana olleelle Porin Helluntaiseurakunnan johtavalle pastori Veikko Kokkoselle, että otetaanko uusinta Porissa. Kokkonen piti tapahtumaa erittäin hyvänä ja niinpä päätettiin järjestää samanlainen, samalla esiintyjakaartilla (Ilonkyljäjät saavat vahvistusa Porin King´s Kidseiltä) Porin helluntaikirkossa 11.2.2007. Porin helluntaikirkkoon mahtuu n. 800 henkeä.

- Iltalamppu on kautta aikojen ollut uranuurtaja ja tienraivaaja, niin radio-ohjelmilla, kuin tapahtumissakin. Emme ole pelkästään tyytyneet kopioimaan jo olemassa olevia kokous-, ja tapahtumamalleja, vaan olemme halunneet luoda uutta, riippumatta siitä, että uuden järjestämisellä on aina oma riskinsä. Suomen hengellinen toiminta on liian kaavamaista ja yllätyksetöntä. Myös hengellisessäkin toiminnassa pitää olla yllätyksellisyyttä, paperinmakuista toimintaa on tarpeeksi ilman meitäkin, sanoo tyytyväisenä Taisto Laakso Huittisten tapahtuman jälkeen.

Valitettavasti emme saaneet kuvia Huittisten seudun King´s Kids- Ilonkylväjistä jotka antoivat voimakkaan panoksen tapahtumaan. Koreografiat ja draamat ovat osoittautuneet oivalliseksi evankeliumin sanoman välittäjäksi. Niin tapahtui myös Huittisissa.

Saila Seurujärvi lauloi itsensä suoraan yleisön sydämiin. Laulua täydensi takaseinälle heijastetut lapin maisemat. Säestäjänä Anni-Kaisa Karola
Saila Seurujärvi Kittilästä toi tapahtumaan aidon lapintunnelman. Osin Lasse Heikkilän käsialaa olevista lauluista välittyi lappilaisuus aitoine vivahteineen. Laulujen välissä Saila toi terveisia Kittilässä tehtävästä hengellisestä työstä. Sailan kaunis ja puhdas laulunääni suorastaan lumosi illan kuuntelijat.
Matias ja Julius Koskisen lauluja oli ilo kuunnella ja katsella (Matias sinipaitaisena)