Huittinen 17.5.2007

Mieliinpainuva Iltalamppu-tapahtuma Huittisissa

Koko perheen musiikillista Iltalamppu-tapahtumaa vietettiin Huittisissa, Risto Ryti-salissa helatorstaina 17.5.2007. Jälleen kerran tapahtui "Iltalampun ihmeeksi" kutsuttu ilmiö, jossa sali oli ääriään myöden täynnä väkeä. Upean konserttisalin varsinaiset istumapaikat täyttyivät hetkessä, jonka jälkeen väki ohjattiin lisätuoleihin. Kaikenkaikkiaan väkeä oli koolla noin 500 henkeä. Tapahtuman juonsivat Rainer Lindeman ja Taisto Laakso. Rainer on tullut tunnetuksi suurelle yleisölle Via-yhtyeestä, jonka kanssa he ovat kiertäneet niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Rainer Lindeman toimii Elämä ja Valo ry:n toiminnanjohtajana sekä Huittisten helluntaiseurakunnan pastorina.

Ensimmäisellä jaksolla lapset pääosassa

Tapahtuman ensimmäisessä osiossa lauloi lasten Jippii-kuoro Vammalasta, johtajanaan Carita Kallio. Lasten reippaat ja voimakkaan evankeliumin sanoman sisältävät Jiippi-laulut olivat mahtavaa kuunneltavaa. Draamaa ja koreografioita esittivät vammalalainen Ilonsilta-ryhmä. Heidi Kuusisto kertoi kokemuksistaan koko Suomen kiertäneestä Jippii-valokulkueesta. Osuudessa saatiin kuulla myös laulajien haastatteluja. Taisto Laakso kysyi kuka lapsista olisi valmis tulemaan yleisön eteen haastateltavaksi ja niinpä useimpia reippaita lapsia oli valmiita jututettavaksi.

Vammalan Jippii-kuoro lauloi Carita Kallion johdolla

Romanikuoro valloitti

Kahvitauon jälkeinen ilta oli omistettu hengelliselle romanimusiikille. Kun Suupohjan romanikuoro Rainer Rothin johdolla lauloi romanikielellä, sekä Suomeksi ensimmäisen laulunsa, niin siitä jo saatiin viitteitä mitä tuleman pitää. Kuoron laulu oli juhlavaa ja innostavaa kuultavaa. Ohjelmisto koostui ikivihreistä ja hengen täyteisistä lauluista aina harvemmin kuultuihin sävelmiin. Kuoron upeaan tulkintaan antoi voimakkaan panoksensa säestäjät; kitaristi, viulisti, harmonikansoittaja sekä kaksi koskentinsoittajaa.

Romanikuoron solistina lauloi Allan Roth

Tunnettuja solisteja

Illassa kuultiin solisteja, jotka ovat tulleet tunnetuksi levylaulajina eri puolilla Suomea, Leif Lideman ja Leonard "Leukku" Stenroos. Tämä parivaljakko ottaa yleisönsä takuuvarmasti mukaansa hienoilla tulkinnoillaan. He eivät pelkästään laula vaan he nimenomaan tulkitsevat lauluja. Leif Lindeman tulkitsi lämpimällä herkällä äänellään ja tyylillään kesäkuussa 2007 ilmestyvältä levyltään uusia lauluja. "Leukku" vuorostaan tulkitsi lauluja hänelle tunnusomaisella koskettavalla tyylillään. Jotkut lauluista menivät niin korkealta ja kovaa, että ne menivät luihin ja ytimiin asti.

Ensin kuului laulua ja sitten polkupyörän kitinää ja sitten ilmestyi Leukku. Tämä oli tuttu yhdistelmä Leukun lapsuusajoilta Huittisten Ristikankaalla. Leif Lindeman (vasemmalla) tunnetaan lapsuudestaan TV:n tenavatähtikilpailusta
Romanikuoron laulu oli innostavaa ja mukaansa tempaavaa kuultavaa. Kuoroa johti Rainert Roth
Iloisia romanimiehiä ennen tilaisuuden alkamista
Tuttu näky, Harri Åkerlund ja kitara
Ilmassa oli selvästikin aidon romanijuhlan tuntua
Kyllä säestys näiltä miehiltä onnistui
Romanikuoron laulut sisälsivät voimakkaan hengellisen sanoman
Onnistunut tapahtumaTapahtuma oli kaikinpuolin onnistunut ja Pyhän Hengen siunaama. Musiikista väki sai varmasti sitä mitä tuli hakemaankin, niin lasten- ja varhaisnuorten osuudesta, kuin romanimusiikin illastakin. Ilta päättyi Taisto Laakson puheeseen, jossa hän kehoitti tekemään sydämen vallankumouksen, antamalla Jeesuksen tulla sydämen hallitsijaksi. Uskonelämässään etsijän paikalla olevia kehoitettiin kokosydämisesti lähtemään uskontielle. Myös tuhlaajapojille- ja tyttärille kaikui sanoma: tule kotiin, rakastava isäsi odottaa sinua. Hän ei syyttele ja soimaa, vaan antaa kaiken anteeksi. Ilta päättyi Suupohjan romankuoron tulkitsemiin herkkiin kutsulauluihin ja rukouspalveluun. Tapahtuman järjestäjät Rainer Lindeman Huittisten helluntaiseurakunnasta, sekä Taisto Laakso Missio Iltalampusta olivat erittäin tyytyväisiä illan antiin. Ensivuoden helatorstaina jälleen sytytämme Iltalampun Huittisissa.