Harjavalta 11.9.2008

Iltalampun syyskauden avajaiset Harjavallassa

Harjavallan luterilaisella seurakuntatalolla pidettiin kaiken kansan Missio Iltalamppu-tapahtuma 11.9.2008. Tapahtuma oli syyskauden avaus, että osa Iltalampun 15-vuotisjuhlavuoden kiertuetta. Tapahtuman järjestivät Missio Iltalamppu ry yhdessä Harjavallan luterilaisen- sekä helluntaiseurakunnan kanssa. Musiikkivieraana oli koskettavien laulujen herkkä tulkitsija Heimo Enbuska Nilsiästä. Puheenvuoroja käyttivät pastori Mikko Lehtimäki luterilaisesta seurakunnasta, sekä Simo-Pekka Puustelli helluntaiseurakunnasta. Tilaisuuden juontaja Taisto Laakso koki yhdessä Merja vaimonsa kanssa yllätyksen kun Keijo ja Aira Santonen ojensivat Harjavallan helluntaiseurakunnan onnitteluruusut 15-vuotiaalle Iltalampulle. Kiitospuheenvuorossaan Taisto Laakso kertoi huomionosoituksen tulleen täytenä yllätyksenä ja toivotti samalla koko väen tervetulleeksi Porin helluntaikirkkoon 1.11.2008 klo 15 alkavaan Iltalampun 15-vuotisjuhlaan ja Missio Iltalamppu-tapahtumaan

Enbuskan laulut koskettivat

Turhaan ei Iltalampussa ja alueen lehdissä mainostettu Heimo Enbuskaa koskettavien laulujen herkkänä tulkitsijana. Sen todistivat salintäyteinen yleisö, joka keskittyneesti kuunteli hänen laulamia laulujaan ja kertomuksia laulujen synnystä. Enbuskalla ei ole vain pelkästään taito laulaa, vaan myös taito tulkita laulun sanoma niin, että se alkaa elämään kuulijoiden sydämissä. Myös hänen ilmiömäinen lahjansa ja armoituksensa kertoa laulujensa synnystä koskettivat mukana olijoita. Tilaisuudessa vallinneesta ilmapiiristä kertoi sekin, että ensimmäisen laulun jälkeen yleisö antoi aplodit, mutta sen jälkeen kukaan ei malttanut kätten taputuksin rikkoa salissa vallinnutta herkkää ilmapiiriä. Laulujen sanoma oli vahva ja koskettava. Jälleen tuli todistetuksi, ettei aina tarvita pitkiä saarnoja, vaan kun Pyhän Hengen ilmapiirissä ja voitelussa lauletaan lauluja, joiden tekstissä on voimakas evankelioiva sanoma, niin se menee suoraan kuulijoiden sydämiin.

Äidin rukousta tultiin kuulemaan

Iltalamppu-ohjelmissa, sekä lehdissä mainostettiin, että tilaisuudessa Enbuska laulaa muun muassa laulun, äidin rukous, joka hänen laulamanaan kuului Iltalampun alkuaikojen toivotuimpien laulujen joukkoon. Monet muistivat sen ohjelmista tai jostain muusta elämäntilanteesta ja lähtivät kuuntelemaan. Erityisesti tämän viimeisenä kuullun laulun aikana monet kyynelehtivät avoimesti ja monista näkyi miten Jumala kosketti heidän sydämiään laulun kautta.

Ensi vuonna helluntaiseurakunnassa

Harjavallan helluntaiseurakunnassa puhaltaa uudet tuulet pastorinvaihdoksen myötä ja niinpä Iltalamppu ja Taisto Laakso sai kutsun vierailla ensi kerralla helluntaiseurakunnassa. Seurakunnan uusi pastori Tuomo Ahonen oli estynyt tulemaan mukaan, se ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, etteikö hänen sydämensä sykkisi Iltalamppu-työlle, eikä seurakuntien väliselle yhteistyölle. Sen todistaa Ahosen kanssa Eurassa pidetyt Iltalamppu-tapahtumat. Ahonen palveli ennen Harjavaltaa tuloaan euran helluntaiseurakunnan pastorina.

Palaute rohkaisee

Harjavallan Iltalampusta saatu palaute rokaisee eteenpäin. Tilaisuudessa oli mukana useita ensikertalaisia, jotka kertoivat saaneensa hyvin paljon tilaisuudesta. Palaute kannustaa pitämään Iltalampussa edelleen liekkiä, joka valaisee ja lämmittää, tässä yhäti pimenevässä ja kylmenevässä maailmanajassa.

Heimo Enbuska on Iltalampussa kuultavien solistien kestosuosikki ohjelmien alkuajoilta lähtien