Punkalaidun 24.9.2008

Missio Iltalamppu-tapahtuma ensimmäistä kertaa Punkalaitumella

Punkalaitumen seurakuntatalo täyttyi ääriään myöden 24. syyskuuta kun Iltalamppu syttyi Punkalaitumella ensimmäistä kertaa kaiken kansan Missio Iltalamppu-tapahtumassa. Suurin osa kuulijoista oli paikkakuntalaisia. Joitakin oli myös tullut muualta, kuten Loimaalta, Nokialta, Alastarolta ja Huittisista. Tilaisuuden alussa pidettiin hiljainen hetki edellisenä päivänä Kauhajoella kouluammuskelussa menehtyneiden muistoksi, jonka jälkeen tilaisuuden juontaja Taisto Laakso rukouksessaan muisti uhrien omaisia, sekä muita asianosaisia.

Tilaisuus oli herkkä ja avoin

Tilaisuuden yllä oli herkkä, mutta vapaa ilmapiiri, jossa oli helppo puhua. Vaikka tilaisuus kesti yli kaksi tuntia, niin kenelläkään ei tuntunut olevan kiirettä lähtemään. Salissa oli aistittavissa voimakas Pyhän Hengen aikaansaama ilmapiiri, sekä hyvä vuorovaikutus laulajien, puhujien ja kuulijoiden välillä. Puheenvuoroja käyttivät Punkalaitumen kirkkoherra Klaus Malmivaara, Leena Salo ja Hilkka Iso-Rautio. Päätöspuheen ja loppurukouksen piti Taisto Laakso. Musiikista vastasivat Hilkka Iso-Rautio ja lauluryhmä. Lauluissa kaikui selkeä evankeliumin sanoma, joka viitoitti tietä elämään lähellä Jeesusta, kuten loppuosassa kuultu laulu: "jos joku on lähellä Jeesusta" kehotti. Yleisöllä oli myös mahdollisuus laulaa mukana kankaalle heijastetuista sanoista. Ikään kuin punaisena lankana illan puheenvuoista tuli esille Jumalan apu elämän vaikeuksien keskellä, josta puheenvuorojen käyttäjät hyvin avoimesti ja koskettavasti kertoivat. Illan päätteeksi monet halusivat rukousta puolestaan, jonka aikana myös vietettiin vapaata yhdessäoloa pöydän antimistä nauttien. Jos runsaasta yleisömäärästä, vastaanottavaisesta ja hyvästä ilmapiiristä, sekä tilaisuuden jälkeen pitkään jatkuneesta rukouspalveluosuudesta voi jotain päätellä niin Iltalamppu syttyy Punkalaitumella vielä joskus uudestaan.

Punkalaitumen Sanomien toimittaja kävi tilaisuudessa tekemässä juttua. Kuvasta puuttuu sivusali joka oli myös täynnä kuulijoita

Punkalaítumen kirkkoherra, rovasti Klaus Malmivaara puhui tapahtumassa
Leena Salo lauloi ja kertoi uskoontulostaan ja Jumalan johdatuksesta elämässään
Lauluryhmä Hilkka Iso-Raution johdolla lauloin evankelioivia lauluja