Iltalamppu on seurakuntiin sitoutumaton

ILTALAMPPU ON SEURAKUNTIIN SITOUTUMATON

Iltalamppu ei ole seurakunta, eikä niiden kilpailija, vaan yhteistyökumppani. Toimimme yhteistyössä luterilaisen seurakunnan, sekä ns. vapaitten suuntien seurakuntien kanssa. Heidän edustajiaan on haastateltavina ohjelmissa, sekä myös kyseisten seurakuntien kanssa järjestämme Iltalamppu-tapahtumia.

Iltalampun linja teologisiin kysymyksiin

Iltalampussa emme ole edistämässä kirkkokuntien välistä juopaa, vaan toisin päin, haluamme olla niiden välillä yhdistävänä tekijänä. Vaikka seurakunnilla on eri näkemyksiä monista teologisista asioista, niin siitä huolimatta eri kirkkokuntien edustajat ovat haastateltavina Iltalampussa. Olemme jo Iltalampun alusta alkaen jättäneet seurakuntie erottavat teologiset kysymykset seurakuntien oman opetuksen piiriin.

Iltalampussa olemmekin sitä mieltä, että meillä eri kristillisten kirkkokuntien välillä on paljon enempi sitä mitä meitä yhdistää, kuin sitä mikä meidät erottaa.

Olemme Iltalampussa valinneet tietoisen linjan tuoda evankeliumin sanoma esille mahdollisimman kansanomaisesti ja ihmisläheisesti, niin että sellaisetkin henkilöt, joille uskonasiat eivät ole pinnalla, jaksaisivat kuunnella ohjelmaa. Tämän vuoksi Iltalampusta ei kuulla pitkiä uuvuttavia saarnoja, eikä hengellisiä opetuspuheita. Emme myös halua esiintyä kaikkitietävinä puhekoneina, joilla on oikea vastaus kaikkiin kysymyksiin. Vältämme myös hengellisiä äärilaitoja jotka mielellään pesiytyisivät medioihin. Näistä olemme määrätietoisesti sanoutuneet irti koko Iltalampun historian ajan. Iltalampusta on tullut kaiken kansan ohjelma, jota kuunnellaan niin juoppokämpissä kuin kristallikruunujen alla.

Iltalampulla on voimakas vuorovaikutus kuuntelijoiden kanssa ja vaikka joskus ohjelman teema onkin  joku muu kuin hengellinen, niin siitä huolimatta pyrkimyksemme on tuoda evankeliumin ydinsanoma esille niin selvästi, että kaikki ymmärtäisivät mistä on kysymys.

Iltalamppu ei edusta mitään tiettyä kirkkokuntaa, vaan tekee yhteistyötä kaikkien kristillisten seurakuntien kanssa.