Pomarkku 25.4.2011

 

Juhaltalo Hakalinna on osoittautunut hyväksi paikaksi myös hengellisten tapahtumien pitämiseen
Vaikka Hakalinnaan pitää nousta muutaman rappusen, niin siitä huolimatta ihmisten mielissä olevaa kynnystä Missio Iltalamppu-tapahumiin osallistumisessa tuskin ei ole
Paikallisen helluntaiseurakunnan laulu- ja musiikkiryhmä Sovitus lauloi mukaansa tempaavasti. Kuvassa valitettavasti näkyy vain osa ryhmän kokoonpanosta. Laulajien säestyssoittimina myös kitara, trumpetti ja harmonikka. Ryhmän solistin Sanna Uusitalon tulkinnat hengellisistä lauluista ovat huippuluokkaa. Levyä odotellessa...

Iltalamppu syttyi Pomarkussa

Pomarkun Hakalinnassa pidettiin toistamiseen (ensimmäinen 5.4.2011) kaiken kansan Missio Iltalamppu-tapahtuma 2.pääsiäispäivänä 25.4.2011 klo 16. Väkeä oli saapunut paikalle salintäyteisesti, noin 250 - 300 henkeä. Se on suhteellisen paljon hengellisessä tilaisuudessa noin 2500 asukkaan kylässä. Yleisöstä ilahduttavan paljon oli pomarkkulaisia, joista monet olivatkin ensimmäistä kertaa tämänkaltaisessa hengellisessä tilaisuudessa. Tilaisuuteen oli saapunut väkeä myös muun muassa Porista, Laviasta, Noormarkusta, Harjavallasta, Ulvilasta, Äetsästä, ym. ympäristöpitäjistä. Kaukaisin osallistuja lienee ollut Loimaalta asti.

Petri Ritari musiikkivieraana

Tilaisuuden musiikkivieraana olivat Petri Ritari, yhdessä vaimonsa Mariia Vaismaa-Ritarin kanssa. Ritari tulkitsi koskettavasti vanhoja ikivihreitä, kuin myös uudempiakin hengellisiä lauluja. Laulujen välissä hän kertoi uskoontulostaan. Paikallista väriä musiikkiin antoivat laulu - ja musiikkiryhmä Sovitus Pomarkusta. Puheenvuoroja käyttivät Mariia Vaismaa-Ritari, Satu Saari, Hannu Uusitalo ja Matti Välimäki. Pomarkun helluntaiseurakuntaan muuttaneelle ja Porissa asuvalle Välimäelle lauluryhmä Sovitus, yhdessä yleisön kanssa lauloi tutun onnittelulaulun: Paljon onnea vaan, paljon onnea Matti.  Juontajana toimi tuttuun tapaansa Taisto Laakso Iskelmä Satakunnan Iltalamppu-ohjelmasta.

Voimakas ja murtava Pyhän Hengen vaikutus

Tilaisuus oli vapaa ja lämminhenkinen alusta loppuun asti.  Petri Ritarin viimeisenä laulunaan laulaman Pyhä Henki- laulun aikana salissa koettiin voimakas, laulun sanoman mukaninen vaikutus, joka löi leimansa myös Taisto Laakson päätössanojen ja loppurukouksen ylle. Vallitseva Hengen vaikutus mursi päätössanojen pitäjän miltei täydellisesti. Lämminhenkinen tilaisuus päättyi Sovitus- lauluryhmän lauluihin ja rukouspalveluun, jonka jälkeen Pomarkun Helluntaiseurakunta tarjosi kaikille kahvit Hakalinnan kahviossa.

Porilaiset liikkeellä

Vaikka Porissa oli pääsiäisen aikaan runsaasti hengellisiä tilaisuuksia, niin siitä huolimatta Pomarkun tapahtuma veti myös porilaisia. Porilaiset käyvät myös muualla pidettävissä Missio Iltalamppu-tapahtumissa. Missio Iltalamppu-tapahtumiin on helppo tulla ja siellä on hyvä olla, koska siellä ei tarvitse ajatella olenko "kirkollinen tai kirkoton" vai olenko "luterilainen tai vapaitten suuntien ihminen". Tilaisuuksiin ovat erityisen tervetulleita myös henkilöt, jotka eivät kuulu mihinkään seurakuntaan tai kokevat olevansa omassa yhteisössään toisarvoisia.

Kiitokset Pomarkun Helluntaiseurakunnalle

Iltalampun yhteistyökumppanina oli Pomarkun Helluntaiseurakunta. Taisto Laakso Missio Iltalamppu ry:stä haluaa toisena järjestäjänä lausua Pomarkun Helluntaiseurakunnalle, sekä laulu- ja soitinyhtye Sovitukselle lämpimät kiitokset suuremmoisesta yhteistyöstä. Oli ilo jälleen todeta kuinka seurakunta ja yksityishenkilöt syttyivät järjestämään evankelioivan tilaisuuden. Kiitos myös monille seurakuntalaisille, jotka näitte vaivaa ja teitte "evankelioimismatkoja" Pomarkun eri kylille jakamalla kutsulehtisiä tapahtumaan. Monet kutsutuista olivatkin vastanneet kutsuun ja tulleet mukaan tapahtumaan, toiset ensimmäistä kertaa. Oli myös mieltä lämmittävää todeta se etukäteen tehty esirukoustyö, jota Pomarkun Helluntaiseurakunnassa tehtiin. Pomarkkulaiset: Työnne ja vaivannäkönne ei ole mennyt hukkaan

 Ehkä jälleen ensivuonna?

Monet paikalliset tapahtuman järjestelyihin osallistuneet ilmaisivat halunsa olla mukana tilaisuuden järjestämisessä myös ensi vuoden pääsiäisenä. Näin tapahtui myös Iltalampun Taisto Laaksolle. Ajankohtana 2.pääsiäispäivä tuntuisi olevan erittäin sopiva tämän kaltaisen tapahtumisen järjestämiselle.

Jos Jumala suo ja Pomarkun Helluntaiseurakunta näkee asian tarpeelliseksi, niin ehkä ensi vuonna jälleen Pomarkussa...

 

Tapahtuman musiikkivieras Petri Ritari tulkitsi koskettavasti hengellisiä lauluja. Petri myös laulujen lomassa kertoi muun muassa siitä, minkälaista oli tangoprinssin elämä ennen uskoontuoloa ja miten elämä sai uuden suunnan ja sisällön uskoontulon jälkeen
Petri tulkitsi myös vaimonsa Mariiana kanssa duettona koskettavan laulun "Jäljet hiekassa"
Mariia Vaismaa-Ritari käytti tilaisuudessa puheenvuoron
Pomarkkulainen Satu Saari oli yksi tilaisuudessa puhuneista. Satu muun muassa siteerasi Taiston Iltalampussa toistamaa lausetta: kuuntelet suoraa lähetystä Iskelmä Satakunnan taajuuksilta. Hän vetosi kuuntelijoita ymmärtämään, että elämä on suora lähetys ja uusintoja ei oteta.
Tilaisuuden juonsi Taisto Laakso Iskelmä Satakunnan Iltalamppu-ohjelmasta