Noormarkku 25.1.2008

Noormarkussa vuoden 2009 ensimmäinen Iltalamppu

Noormarkun seurakuntatalo täyttyi kuulijoista, kun neljännettä kertaa Noormarkussa pidettiin Missio Iltalamppu-tapahtuma. Väkeä oli saapunut myös paikkakunnan ulkopuolelta suurimman osan ollessa kuitenkin Noormarkkulaisia. Tapahtuman juonsi Taisto Laakso, joka avaussanoissaan toi esille Jeesus-nimen suurta voimaa ja merkitystä. Tilaisuudessa lopussa puhui Noormarkun kirkkoherra Kari Penttinen, joka kertoi omakohtaisia kokemuksiaan siitä, miten hän arkana nuorukaisena pelkäsi mennä nuorten parissa pidettäviin hengellisiin tilaisuuksiin, kunnes sitten lopulta rohkaisi mielensä ja meni mukaan ja tuli uskoon 16-vuotiaana. Kari Penttinen lauloi tilaisuudessa yhdessä Outi vaimonsa kanssa, sekä myös Veli-Pekka Huhtasen ja Heikki Lipastin kanssa.

Hannu Laitinen musiikkivieraana

Musiikkivieraaksi oli saapunut muusikko Hannu Laitinen Tikkakoskelta. Laitinen on tullut Satakunnassa tunnetuksi Iltalamppu-radi0-ohjelmissa kuultavista sävellyksistään. Varsinkin ohjelman alussa ja lopussa kuultavat sävelmät ovat jääneet monen mieliin. Iltalamppu-radio-ohjelman alussa kuultava Tule kotiin Isän luo-sävelmä kuultiinkin Noormarkussa Laitisen ensimmäisenä soittokappaleenaan. Lisäksi hän soitti useita kauniita ja koskettavia sävellyksiään. Oli upea kuulla kuinka "Hannun patterista", nykyajan monipuolisista kosketinsoittimista hän sai loihdittua mitä monipuolisempia soundenja. Hannu Laitinen ei ollut tyypillinen saarnamies, joka soittamisensa jälkeen olisi pitänyt paatoksellisen saarnansa. Ei, vaan Jumala on antanut hänelle aivan oman armoituksensa. Soittojen välissä hän herkästi ja hyvin koskettavasti kertoi kokemuksistaan Jumalan huolenpidosta. Se tekikin tehtävänsä, sillä yleisö seurasi keskittyneesti, toiset kyynelten lävitse. Laitisen kertomuksista ei voinut olla havaitsematta hänen kiintymystään luontoon ja siellä nähtäviin ilmiöihin.

Illan päätteeksi vapaata yhdessäoloa

Varsinaisen ohjelmaosuuden jälkeen juotiin Noormarkun seurakunnan tarjoamat kahvit. Myö rukouspalvelu toimi kahvin aikana. Heti tilaisuuden jälkeen saamastamme palautteesta voidaan päätellä, että ilta oli syvästi koskettanut monia. Tyytyväinen oli myös soittimiaan ja äänentoistolaitteitaan autoonsa pakkaava Hannu Laitinen. -Illasta jäi hyvä maku ja on sellainen tunne, että joskus vielä tavataan Missio Iltalamppu-tapahtumassa Satakunnassa.

Iltalamppu-ohjelmien alussa kuultava sävelmä "Tule kotiin Isän luo", kosketti kuulijoita Noormarkussa
Hannu Laitinen luki soittojen lomassa ajatelmiaan, sekä kertoi Jumalan huolenpidosta
Jumala on antanut Hannu Laitiselle armoituksen säveltää ja soittaa suoraan ihmisten sydämiin.
Kari Penttinen julisti evankeliumia ja kehotti kuulijoita rohkeasti tulemaan mukaan hengellisiin tilaisuuksiin
Outi ja Kari Penttisen laulut olivat evankeliumin ytimestä