Pori 11.2.2007

Koko perheen musiikillinen Iltalamppu-tapahtuma Porissa

Tervetuloa Poriin

Missio Iltalampun ja Porin Helluntaiseurakunnan järjestämä koko perheen musiikillinen Iltalamppu-tapahtuma pidettiin Porin Helluntaikirkossa 11.2.2007. Porin helluntaiseurakunnan johtava pastori Veikko Kokkonen lausui avaussanoissaan Iltalamppu-väen tervetulleeksi Porin helluntaikirkkoon. Hän kertoi, että Iltalamppu on maakunnassa hengelliseksi ohjelmaksi harvinainen, koska se kerää suuret määrät väkeä radioitten ääreen sunnuntaisin, sekä eripuolilla kuuluvuualetta järjestettäviin evankelioimistapahtumiin. Veikko kutsui luokseen "Iltalampun isän" Taisto Laakson, joka vuorostaan joutui Veikko Kokkosen haastattelemaksi, jonka jälkeen Veikko luovutti tapahtuman juontovastuun Taistolle.

Lasten ja varhaisnuorten ohjelmaa

Kaksiosaisen tapahtuman ensimmäisen osan musiikkivieraat olivat lapsia ja varhaisnuoria. Ensimmäisenä vuorossa olivat pääsosin porilaisista koostuva Joy Kids-musiikki ja draamaryhmä joka esitti taidokkaat koreografiat Jippii-lauluihin. Heidän jälkeensä rukoiltiin yhdessä Vekko Kokkosen johdattelemana kaikkien Suomen lasten, varhaisnuorten ja nuorten puolesta. Sitten oli tamperelaisten veljesten Matias ja Julius Koskisen vuoro laulaa. Ennen heidän osuuttaan Taisto haastatteli veljesten vanhempia Marjaana ja Jouni Koskista. Haastattelussa kävi ilmi muun muassa heidän voimakas panostus evankeliumin työhän TV-7 kautta lähetettävän "koulun jälkeen"-ohjelmien kustantajana. Vanhemmat kulkevat myös mukana myös poikiensa laulukeikoilla eri puolilla Suomea. Uutta kokoonpanossa oli kitaristiksi Miika Nieminen. Poikien lauista pititivät kaiken ikäiset kuulija. Poikien osuuden juonsi veljesten isä Jouni Koskinen.

Väliaika

Väliajalla nautittiin Porin helluntaiseurakunnan tarjoamat kahvit. Tunnin väliaika koettiin sopivan mittaiseksi, jonka aikana jäi aikaa myös tuttujen tapaamiseen. Myös äänitteitä sai ostaa kotiin vietäväksi.

Lapin lumoa ja evankeliumin terävyyttä

Toisessa osassa saliin saatiin aito Lapin tunnelma kun lavalle saapui kittiläläinen Saila Seurujärvi trionsa kanssa. Saila soitti Lapinrumpua laulunsa ohella. Viulua soitti huippulahjakas virtuoosiviulisti Anni-Kaisa Karola Nokialta. Multi-instrumentteja soitti säveltäjä-muusikko Lasse Heikkilä. Vaikka osa Lassen käyttämistä eksoottisista instrumenteistä ei molelle ollutkaan tuttuja, niin varsin hienot rytmit taiteilija niistä pystyi saamaan.

Selkeä sanoma

Saila Seurujärven puhtaassa laulunäänessä sekä laulujen teksteissä aisti Lapin tunturipurojen puhtauden ja kirkkauden. Kaiken tämän lisäksi hänen lauluissaan oli voimakas Pyhän Hengen voitelu ja selkeä sanoma. Laulujen lomassa hän kertoi lauluistaan ja toi terveisiä Lapista. Loppuosassa Sailasta tuli voimakkaasti esille evankelistan armoitus. Siinä hän koskettavalla tavalla kertoi uskoontulostaan, jonka jälkeen hän johti loppurukoukseen. Siinä hän rukoili ns. syntisen rukouksen niiden kanssa, jotka sen halusivat tehdä uskonratkaisun ensimmäistä kertaa elämässään.

"Näin minä uskon totisesti uskon, voitti synnin vallan"

Loppurukouksen jälkeen tapahtuman juontaja Taisto Laakso kutsui kaikki musiikkivieraat lavalle kukitettavaksi, jonka jälkeen he lauloivat illan viimeiseen laulun. Mukaan kutsuttiin myös tempperamenttinen laulaja-pastori Mika Karola Nokialta. Laulu oli Lasse Heikkilän "pohjalainen uskontunnustus" jota kaikki musiikkivieraat lauloivat sydämensä pohjasta. Laulun sanoma ja tempo meni luihin ja ytimiin asti, kertosäkeistön sanat "näin minä uskon totisesti uskon, voitti synnin vallan". kaikui monen mielissä vielä kotiin saakka. Ilta päättyi raikuviin kättentaputuksiin ja voimakkaaseen, koko yleisön esittämiin sanoihin "ja kaikki kansa sanokoon AAMEN". Näihin sanoihin ennen vanhaan aina päättyivät kaikki hyvät kokoukset, niihin päättyi myös Porin koko perheen musiikillinen Iltalamppu-tapahtuma joka jäi lähtemättömästi monen mieliin.

Osa lähes salintäyteisestä yleisöstä Porin Helluntaikirkon Iltalamppu-tapahtumassa.