Iltalamppu-ohjelmat toimitetaan Iltalampun studiosta Eurajoelta

1.3.2015

 

Iltalamppu-ohjelmat toimitetaan suorina lähetyksinä Iltalampun studiosta Eurajoelta

Iltalamppu-ohjelmien tuottaja ja toimittaja Taisto Laakso on toimittanut hengellisiä ohjelmia paikallisradioon vuodesta 1990 alkaen. Laakso aloitti Iltalamppu radio-ohjelmien tuottamisen ja toimittamisen vuonna 1993. Ensimmäiset Iltalamppu-ohjelmat kuuluivat Radio Satakielen ohjelmistoon. Radioyhtiön omistusjärjestelyjen vuoksi aseman nimi vaihtui Radio Tuplaksi. Vuosituhannen vaihteessa Radio Tuplan studio ja toiminta muutti Harjavallasta Huittisiin, johon myös Laakso ajoi Harjavallasta toimittamaan Iltalamppua. Radion nimi muuttui myöhemmin Radio Westiksi ja sittemmin radio teki yhteistyösopimuksen valtakunnallisen Iskelmä-radioaseman kanssa ja Radio West liittyi Iskelmä-ketjuun. Nimeksi tuli Iskelmä Satakunta.

Taisto Laakson muuttaessa loppukesästä 2014 vaimonsa kanssa Harjavallasta Eurajoelle, syntyi ajatus oman lähetysstudion perustamisesta Iltalampulle. Niinpä neuvottelut Iskelmä Satakunnan taustayhtiön kanssa johtivat siihen, että Iltalamppu perusti oman lähetysstudionsa Eurajoelle. Ensimmäinen Iltalamppu-ohjelma lähetettiin Eurajoelta 1.3.2015. "Nyt kun ei tarvitse enää ajaa Eurajoen ja Huittisten väliä, niin säästyy aikaa ja hiilijalanjälkiä", toteaa Iltalamppu-ohjelmien tuottaja ja toimittaja Taisto Laakso.

Väärinkäsitysten välttämiseksi kerrottakoon, että radiokanavan ohjelmatarjonta jatkuu normaalisti. Eurajoella toimiva Missio Iltalamppu ry:n omistama ja hallinnoiva Iltalamppu-studio toimii näin ollen Iskelmä Satakunnan etästudiona. Taisto Laakso haluaakin korostaa, että kysymyksessä ei ole Iltalampun oma radioasema, vaan nimenomaan Iltalampun lähetysstudio, josta lähetetään ainoastaan Iskelmä Satakunnan ohjelmistoon kuuluvia Iltalamppu-ohjelmia. Studion vaihdos tuo mukanaan myös muutoksen studion puhelinnumerossa. Suoriin lähetyksiin soittajat eivät enää pääse Iltalamppu-ohjelmiin tutuksi tulleesta palvelunumerosta 0700 700 700, vaan numero on muuttunut ns. normaaliin lankapuhelinnumeroon 02-674 0494. Näin ollen myös henkilöt, joiden puhelimessa on ns. viihdenumeroesto, voivat vastaisuudessa soittaa suoriin Iltalamppu-lähetyksiin.

Iltalamppu-ohjelmia voidaan edelleen kuunnella internetin kautta kaikkialla maailmassa. Suorat lähetykset sunnuntaisin klo 17 alkaen voi klikata Iltalampun kotisivulta (www.iltalamppu.fi)  olevasta linkistä.

Edellä mainittu Iltalampun lähetysstudion puhelinnumero koskee vain Iskelmä Satakunnan Iltalamppu-ohjelmia.

Iltalamppu-ohjelmat  tuottaa ja toimittaa tuttuun tapaan Taisto Laakso, maanantaisin klo 19 - 22. Iskelmä Satakunnan taajuudet: Huittinen 93,0, Pori 100,4, Rauma 105,1 MHz.